Consids kvinnliga nätverk träffas i Göteborg i slutet av oktober

Consid utsett till Superföretag

Det snabbväxande konsultbolaget Consid har för femte året i obruten följd utsetts till Superföretag, en utmärkelse som delas ut av Veckans Affärer och Bisnode.

Det är företagets ekonomiska prestationer de senaste fyra åren som avgör om det kan bli ett Superföretag. Där ska det ha levererat på topp när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, finansiering och kapitalstruktur.

I år kvalar 641 företag in på listan, som tas fram av tidningen Veckans Affärer och konsultföretaget Bisnode, ett företag som hjälper sina kunder att tolka, förstå och förädla data som ska ligga till grund för deras affärsbeslut.

– Det är få förunnat att hamna på listan över svenska Superföretag över huvud taget. Vi har gjort det fem år i obruten följd. Det är ett solklart styrkebevis för oss, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Sedan starten 2005 är det 140 procent fler bolag som klarar de tuffa kriterierna, dock utgör dessa fortfarande endast en tiondels promille av Sveriges alla bolag – ännu färre som återkommande blir premierade Superbolag.

– Jag är övertygad om att det är vår entreprenöriella ådra i kombination med en bibehållen mycket god företagskultur som ligger till grund för den positiva utveckling vi är mitt uppe i. Det är otroligt glädjande att vi tack vare detta premieras i form av denna prestigefyllda utmärkelse, menar Hellgren.

Consid erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har huvudkontor i Jönköping och kontor på ytterligare tolv orter, bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell, har 480 anställda och beräknas omsätta 600 miljoner kronor 2017.

Consid har utsetts till Gasellföretag sex år i rad, Superföretag fem år i rad, Karriärföretag två år i rad och fick utmärkelsen Årets vd 2016.

Nätverk för digitala kvinnor

Företaget har bland annat ett nätverk för kvinnor verksamma inom IT och digital kommunikation, Q Rendezvous, som den 26 oktober har en after work i det nyrenoverade kontoret nära Avenyen i Göteborg. Karin Walström Nordén, Gunnebo, Johanna Nilsson, Dentsply Sirona Implants och Jenny Klockare Rossby, Rootcamp medverkar jämte Sara Storm och Johanna Björnsund från Consid.