Hotellchefen Henric Persson, en av de mest företagsamma i Halland

En av de mest företagsamma

Det är bara företagsamma människor som skapar arbete, menar Svenskt Näringsliv och det tydliggör man genom att hylla jobbskaparna i regionen. Varje år utses Årets mest företagsamma människa i varje län. I Halland hörde Henric Persson, hotellchef på Strandbaden i Falkenberg, till de nominerade.

Bryggan vid Strandbaden

-Jag är mycket glad över att ha blivit nominerad av Svenskt Näringsliv, säger Henric Persson. Det speglar hotellet och allt arbete som vi har genomfört sedan vi tog över 2011. Vi har tredubblat omsättningen och dubblerat antalet anställda. Vi är många som har bidragit till detta, ett viktigt lagarbete. Samtidigt känns det mycket roligt att stå som en frontfigur för detta företag och vara den som blivit nominerad av Svenskt Näringsliv.

Personalen gör skillnad

Plats för mys i lobbyn

-Vår framgång bygger på att vi har satsat på personalen. Många hotellanläggningar kan erbjuda både god mat och bra rum, men en flexibel personal som fixar det mesta gör skillnad. Den viktiga lagandan gör att man gärna tar på sig utmaningar för att möta kundens behov.

Henric Persson är 29 år och hotellchef, vilket innebär att han har totalansvaret för hotellet och all marknadsföring samt personalansvaret för de 200 anställda. Hotellet är också involverat i ett antal nätverk i Falkenberg.

Bistro Mer

-Vi är mycket stolta över stranden som lever året runt med bad halva året och promenader vintertid. Det innebär ett stort engagemang från lokalbefolkningen. Därför ordnar vi varje vår en städdag. Många företag, förutom vi, är med och sponsrar med underhållning samt mat och dryck. Det blir en glad vårfest som berör, säger Henric Persson.

En hotellresa

Strandbaden har gjort en fantastisk resa från ursprunget 1937 till den stora ombyggnaden 1992 och från 2011 till det populära konferens- och Spa-hotell som det är idag med 90 procents beläggning.

I maj invigs det nya Spa med målsättningen att bli det lyxigaste i Sverige. Från dagens Spa byggs 600 kvadratmeter inomhus och 1100 kvadratmeter utomhus. Här ska man kunna röra sig mellan de vackra mosaikbassängerna och pelarna i ärggrön färg och med guldstänk som tar upp ljuset och vattnets speglingar, till orangeriet utomhus med ett flertal pooler där man kan bada året runt. Genomgående finns de sköna sängarna där man kan få sig både god mat och dryck serverad.

-Vi har satsat på ett avslappnat och lugnt koncept med känsla av lyx. Ju fortare världen snurrar ju mer måste vi hitta de lugna stunderna. Det kan man göra här på Strandbaden i den vackra miljön med känsla av författaren Ernest Hemingways närvaro och den spännande koloniala stilen som är genomgående i designen, säger Henric Persson.

MARIE LOUISE AARÖE

Hotel Falkenberg Strandbad