Kattegattleden visar kupp sig i cykelmässans monter D01:10:8 Foto: Adde

Kattegattleden på cykelmässa

Företag som verkar inom halländska upplevelser och paketerbjudanden medverkar vid Svenska Cykelmässan i Göteborg den 3 – 5 mars. Det sker inom ramen för Kattegattledens framträdande.

Intresset för att cykla blir allt större och den 3 – 5 mars är det premiär för Svenska Cykelmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom föreläsningar och marknadens senaste cykelnyheter blir det information om turistdestinationer och inspiration att uppleva Sverige på två hjul.

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och Region Halland, som är ledhuvudman, deltar på mässan tillsammans med destinationer, arrangörer och cykeluthyrare längs leden.

– Intresset för Kattegattleden är enormt, både från utländska och inhemska cyklister och vi hoppas få träffa många cykelentusiaster som inte upptäckt Kattegattleden än. Både de som vill cykla på egen hand och de som vill ha allt paketerat, säger Rosi Magnusson som är PR-ansvarig på Kattegattleden.

Flera leder samsas

Under konceptet ”Cykla i Sverige” samlas några av landets främsta leder, företag och cykeldestinationer för att visa vad cykelsverige har att erbjuda.

– Sverige har alla förutsättningar för att bli en populär cykeldestination och naturen, friheten, tryggheten och allemansrätten är viktiga faktorer. Intresset hos utländska researrangörer är stort och flera arrangörer i Tyskland, Österrike och Nederländerna erbjuder redan Kattegattleden till sina kunder, säger Rosi Magnusson.

Åtta delsträckor

Kattegattleden är en 37 mil lång cykelled, mestadels bilfri, med ett unikt havsnära läge som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. Den kan avnjutas i sin helhet eller i valda delar. Den är indelad i åtta delsträckor mellan orterna Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka och Göteborg.