MyDOG för hundglada städer

Svenskar kan visa mer öppenhet mot hundar och dess ägare. Det tycker MyDOG som nu tar initiativet till #hundgladstad. Här kan hundägare tipsa varandra om hundvänliga caféer, restauranger och hotell. Vinnaren presenteras på MyDog, Svenska Mässan den 5-8 januari i Göteborg.

Jag heter Lilla My, jag hänger gärna med.

Samtidigt vill man förmedla fakta för att stävja felaktiga myter om hundar i offentlig miljö. Många hundar blir lämnade hemma när det är dags för matte och husse att gå en tur på stan. Detta trots att forskning visar att vi mår bättre med hundar och andra djur i vår närhet. Hundar gör oss glada och lockar oss att prata med varandra.

Tävlingen hundglad stad!

För att hjälpa hundägare att hitta Sveriges Hundvänliga offentliga platser tar nu MyDog initiativ till tävlingen Hundglad Stad. På Instagram under haschtagen #hundgladstad #mydog2017 kan hundägare dela med sig av sina bästa tips där hunden är välkommen. Den stora finalen sker under MyDOG på Svenska Mässan.

-Vi älskar hundar och vet att det finns många som gör det. Vi vill underlätta för alla hundägare att spendera mer tid med sina hundar och samtidigt ge de som inte har en hund chans att möta hundar och se hur härliga de är, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig på MyDOG. Sverige har samma lagstiftning som Frankrike och Spanien men attityden till hundar är mycket olika.

Självklart är det viktigt att ta hänsyn till de som är allergiska och rädda för hundar. Det ena utesluter inte det andra, fler bör få kontakt med hundar genom att träffa dem i det offentliga rummet för att också bryta barriärer som många hundägare i dag upplever.

Vanliga myter om hundar i offentlig miljö

  1. Det är förbjudet att gå in i affärer med sin hund. Det bestämmer butiksägaren. Det finns ingen generell lagstiftning.
  2. Hund får inte följa med på restaurang eller café. Det är upp till ägaren, men lagstiftningen säger att hundar inte får vistas där maten tillreds, d v s köket.
  3. Hundar får inte följa med på en begravningsplats. Det regleras i lokala föreskrifter, men det finns ingen generell lagstiftning.
  4. Hundar får inte följa med in i kyrkan. Det kan finnas lokala bestämmelser men inget som regleras i lagen.

 MyDOG pågår mellan den 5 januari och den 8 januari 2017 på Svenska Mässan i Göteborg.

Det är Nordens största hundevenemang med största utbudet av hundraser och två internationella hundutställningar.