Förvärvet omfattar sju fastigheter, närmast i bild hus vid Hötorget i Borås. Illustration: Newsec

Pulsen förvärvar bostadshus

Pulsenkoncernens fastighetsbolag utökar sitt bestånd med förvärv av ytterligare sju fastigheter i Borås och breddar portföljen till att även inkludera bostäder. Pulsen har efter affären ett fastighetsbestånd på cirka 100 000 kvadratmeter. 

Säljare är Stadsporten AB med dotterbolag. Fastigheterna ligger centralt i Borås, och innehåller både bostäder och kommersiella verksamheter. Förvärvet innebär att Pulsenkoncernen utökar sitt fastighetsbestånd med 15 259 kvadratmeter till cirka 45 000 kvadratmeter i Borås och totalt 100 000 kvadratmeter i Sverige som helhet.

– Vi är med och utvecklar staden som företag, som arbetsgivare och som fastighetsägare. Därför är det extra roligt att kunna öka vår närvaro i Borås genom den här affären. Det är också spännande att vi nu får in bostäder som en ny förvaltningsgren i bolaget. Det ger oss en bra mix mot våra kommersiella hyresgäster och ger oss en intressantare portfölj, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastighets AB.

– Stadsporten genomför denna försäljning, och ytterligare ett antal, som ett led i att bolaget ändrar inriktning för att arbeta mer med utvecklingsprojekt. Vi är väldigt glada att Pulsen blir köpare av vår centrumportfölj. Vi har ett stort intresse för Borås centrum och känner att Pulsen har engagemanget att fortsätta detta jobb. Det känns också bra att våra hyresgäster får en trygg hyresvärd med lokal förankring som kommer att utveckla portföljen in i framtiden, säger Bo Edvinson, vd på Stadsporten.

Kan bli fler förvärv

Christer Södeliden på Pulsen Fastighet utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler förvärv framöver.

– Vi har en positiv syn på marknaden och tittar därför på möjligheter att förtäta och bygga ut vårt befintliga bestånd både i Borås och i Stockholm. Vi har idag en organisation som är väl rustad för att ta sig an fastigheterna och jag ser fram emot att få hälsa alla nya hyresgäster varmt välkomna till Pulsen Fastighet.

Förvärvet omfattar sju fastigheter som innehåller 108 lägenheter, 30 lokaler, däribland tre restauranger, 22 kontorsplatser samt garage och parkeringsplatser.

Pulsen Fastighet förvaltar sedan tidigare ”Pulsenkvarteren” i Borås – Blåklinten 1 och Astern 7 samt fastigheter i Stockholm och Småland., totalt 100 000 kvm.

Pulsenkoncernen, med familjen Bartholdson som ägare, har runt 1300 anställda och omsätter 2,7 miljarder kronor. Den familjeägda koncernen är ett av Sveriges äldsta IT-företag och har sedan starten 1964 haft en stark tradition av expansion genom långsiktighet.