Nanna Stranne och Mai Thai, grundare i Sigmastocks. Foto: Katarina Bergbom

Startup i tungt samarbete

Startup-företaget Sigmastocks vid Chalmers Ventures har inlett ett samarbete med banken Nordea med ett enkelt verktyg för aktieförvaltning.

Det Göteborgbaserade företaget hjälper privatpersoner att spara i aktier utan förkunskaper genom ett enkelt verktyg för aktieförvaltning. I kombination med Nordeas utbud inom aktier ger detta investerarna en möjlighet att ta fram färdiga aktieportföljer, samtidigt som de kan handla till mycket lågt courtage. Allt görs digitalt.

–Sigmastocks är ett intressant och innovativt startup-företag, som har skapat en digital plattform som bygger på både matematik och finansiell forskning. Via plattformen får investerarna möjligheten att kostnadseffektivt vara sin egen förvaltare, samtidigt som de får hjälp med portföljförslag som innehåller både europeiska och nordamerikanska aktier, säger Katja Bergqvist, chef for Nordeas sparerbjudande.

Fördelar för båda parter

–Nordea har sänkt sitt courtage för aktiehandel kraftigt, vilket har möjliggjort ett samarbete med Sigmastocks. Vi ser stora fördelar med samarbetet för bägge parter, säger Mai Thai, en av tre grundare till Sigmastocks.

–De har dessutom öppnat upp för nya marknader för våra kunder, säger Nanna Stranne, en annan av grundarna till Sigmastocks. Tack vare Nordeas breda utbud kan vi nu även erbjuda portföljer på den europeiska marknaden.

Samarbetet är det första i sitt slag, vilket leder till att investerare får det ännu enklare att komma igång och spara i aktier, genom att bygga sina egna aktieportföljer och handla till mycket attraktivt courtage.

Företagsinkubatorn Chalmers Ventures AB har 15 års erfarenhet av att sammanföra idégivare med drivna entreprenörer och stötta team som vill ta sin teknikbaserade affärsidé och skapa ett globalt företag.