Läge för konstruktiva affärsmässiga möten i Göteborg. Foto: Gösta Löfström

Vilken mötesvecka i Göteborg!

Vilken vecka det är just nu i Göteborg för möten mellan fantastiska människor! Båtmässan pågår för fullt på Svenska Mässan med möten mellan entusiaster, köpare och säljare. Riskkapitaleventet Connect2Capital samlar i två dagar entreprenörer och investerare på Clarion Hotel Post. Och på samma arena sammanför på fredag Göteborgsminglet 200 människor som vill nätverka för framgång.

More 55 är nära 17 meter lång och har 14 sovplatser.

En fullbokad Båtmässa under vecka 6 vittnar om visst drag i den svenska ekonomin. 290 utställare på 30.000 kvm mässyta visar det mesta av vad båtlivet har att erbjuda, bland annat i form av rena båtnyheter. Drygt 15 världspremiärer och lika många Skandinavienpremiärer har utlovats inför förhoppningsvis en rekordpublik. Mässans största båtar är en Princess 49 (motorbåt) och en More 55 (segelbåt, den största sådan som någonsin ställts ut på mässan). Totalt visas 450 olika båtar, varav 20 segelbåtar och 376 motorbåtar.

Riskkapitaleventet Connect2Capital samlar 400 deltagare den 7 – 8 februari. Inte mindre än drygt 630 enskilda möten mellan företagare i expansion och investerare är inbokade! Totalt deltar 140 entreprenörer och 100 investerare och deltagande noteras från ett flertal länder.

Anneli Egestam är kvinnan bakom Göteborgsminglet. Foto: Åsa Hedlund

Anneli Egestams årligen återkommande Göteborgsmingel samlar i år cirka 200 deltagare, som vill träffa andra framgångsrika företag och företagare för att skapa möten som kan leda till nya jobb, samarbeten, kund- och leverantörsrelationer.

Konsultföretaget CEVT i fokus

–Nytt för i år är att vi är mer karriärsorienterade och att vi lyfter start up-sektorn med hjälp av GU Ventures, säger Anneli Egestam, som antyder att eventet ger möjlighet för deltagarna att under frukostmötet i praktiken ha fem till sju bra kontakter.

På programmet för Göteborgsminglet, det 17:e i ordningen, står bland annat en presentation av Volvo PVs och Geelys utvecklingsbolag CEVT, som berättar om sin rekordsnabba expansion och sitt behov av konsulter och rekrytering. Hittills har företaget skapat arbete för 2000 medarbetare.

En station för att vässa deltagarnas Linkedin-profil står också på programmet för Göteborgsminglet.

GÖSTA LÖFSTRÖM